3 gemakkelijke tips om voornemens vol te houden

voornemens vol te houden

Laten we de tijd nemen om enkele gemakkelijke tips om je voornemens vol te houden te onderzoeken.

We weten al dat het erg makkelijk is om voornemens te stellen zonder een gevoel van richting of sturing te hebben. Deze vage doelen lijken nooit te werken.

Er zijn enkele strategische stappen die je kan nemen om je doelen in steen te beitelen en ze werkelijkheid te maken. In de post van vandaag zal ik het hebben over drie simpele tips om je voornemens vol te houden.

Je zal zien dat het mogelijk is om blijvende verandering te doen plaatsvinden met deze tips.

Wees specifiek en maak het een haalbaar doel

voornemens vol te houdenHet is waar. Vage voornemens met niets om op terug te vallen volstaan niet. Een inhoudsloze stelling als “Ik wil gezond worden” zal vaak niet verder vol te houden zijn dan een maand.

Het toevoegen van specificaties zoals een tijdsduur, strategieën en check-ins is een veel betere manier voor het nemen van voornemens, of het nu op Nieuwjaar is, voor je verjaardag of gewoonweg een normale dag tijdens het jaar.

Neem zeker niet te veel hooi op je vork. Je doelen moeten min of meer realistisch zijn om een kans van succes te hebben.

Vind je motivatie voor verandering

Het vinden van je ‘waarom’ is iets waar we het nog niet over gehad hebben maar het is een ongelofelijk krachtig en motiverend concept.

Je ‘waarom’ is je reden waarom je verandering wilt. Het is datgene dat je doet volhouden wanneer het moeilijk wordt en je wilt opgeven.

Gezond willen worden zodat je de beste moeder voor je kinderen kan zijn, energie hebt om spelletjes met hen te spelen en langer in hun leven te zijn is een sterke motivatie.

Gebruik deze intense wens om je op schema te houden en verantwoordelijkheid op te nemen.

Volg je vooruitgang op

Het is belangrijk dat je je vooruitgang opvolgt wanneer je je aan je voornemens wilt houden. Hoe zal je anders weten of je echt goed bezig bent of niet voldoende doet.

Als je gewicht wilt verliezen moet je regelmatig je omtrekken meten en deze opschrijven.

Wil je geld uitsparen? Houdt een spreadsheet bij waarin je de hoeveelheden die je verloren hebt invoert.

Het geeft erg veel voldoening om bewijs van je vooruitgang te zien, ook al is het maar een klein beetje. Kleine successen doen wonderen voor je motivatie.

Deze drie stappen lijken gemakkelijk en misschien zelfs voor de hand liggend maar het zijn vaak de kleine dingen die we vergeten. De tijd nemen om deze aanbevelingen op te volgen kan een groot verschil maken om je voornemens vol te houden.

  • […] day monk, hoeft niet te betekenen dat je op die weg moet verder gaan. Vandaag is een nieuwe dag. En jij kan ervoor kiezen om de dingen anders te gaan […]

  • […] aanpassingen kunnen een groot verschil maken in je niveau van […]

  • […] de allerkleinste handeling kan je dichter bij je doel brengen. Vraag het maar aan onderzoeker BJ Fogg die een stroming […]

  • >